Alla

COVID-19 Tillsammans skapar vi en ljus framtid

inre & yttre skönhet

I ett stressat och ovant läge där vår vardag och dagliga rutiner är ur balans kan ett sätt att hantera vardagen vara att ta ett ögonblick i sänder. Det vanliga livet har stannat upp, satts på paus och det är så många frågetacken i luften, oro, stress och ångest. Kom ihåg att inget är enbart bra eller dåligt, svart eller vitt. Myntet har en baksida och ofrivillig paus ger utrymme för reflektion och vila. Passa på och njut av tystnaden, de första värmande solstrålarna, läs den där boken, pratstunden med väninnan.

Vad vill du göra för att fylla på med energi?

Du har säkert många sätt, ett av dem kan vara att ta hand om dig själv på olika sätt. Kanske låta oss pyssla om dig i en lugn och avskild miljö! En behandling för din egen skull, en stund för dig själv, gör många gånger underverk för välbefinnande och välmående.

Vad har du för verktyg att hantera din stress?

Jag brukar ställa mig frågan: Vad har jag för problem exakt här och nu i denna stund? Många gånger befinner sig livets svårigheter i det förgångna, igår, eller i framtiden, imorgon. Just i denna stund kan jag höja blicken och kanske se blommorna, höra fåglarnas sång och vattnets kluckande mot stranden. Känna doften av vår i luften. Jag reflekterar över hur det känns vid endast tanken på dessa små upplevelser. Kanske även du leker dessa små tankelekar? Kan du då behålla den fina känslan naturen ger dig och ta med dig den ut i vardagen? Precis så som du enkelt kan ta med dig oro och rädsla för det ovissa. Vilken av känslorna kan hjälpa dig framåt på ett fint sätt? Vilken känsla mår du bra av? Vilken känsla väljer du?

På Ulrikakliniken tar vi COVID-19 situationen på allvar med dess risk för spridning till utsatta personer, nära och kära runt omkring oss. Vi är alltid noggranna med hygienen på Ulrikakliniken och nu lägger vi in en växel till för att öka säkerheten och minska risk att sprida smitta vidare.

Jag ber dig som känner dig förkyld eller börjar känna sjukdomskänsla att flytta fram din tid några veckor. Vi hjälper dig gärna att boka om även med kort varsel. Behöver du få hemskickat produkter så ordnar vi med det.

Vi följer riktlinjer från folkhälsomyndigheten. Det finns även lättillgänglig fakta på WHO. Jag känner att det är viktigt att läsa fakta och inte ta information från sociala media och andra icke granskade källor då det kan skapa onödig rädsla, maktlöshet och otrygghet.

• Tvätta händerna noga, länge och ofta & Sprita (60% Alcohol) vid behov
  • Undvik vidröra ansiktet
  • Hosta och nys i armvecket eller i serviett, kasta den i papperskorg omedelbart
  • Le mot dina medmänniskor
  • Stötta och hjälp de som behöver dig

Jag och du, vi alla, behöver ta vårt ansvar för att undvika smittspridning utan att därför sluta leva här och nu. Våren är tack och lov här med sitt ljus som så alltid gör livet lite lättare. Se det vackra och sköna omkring dig, ta dig tid att stanna upp ett ögonblick, att vara här och nu. Naturen bjuder på så mycket skönhet, spirande grönska, fågelkvitter ljud och dofter som hör våren till. Tillsammans skapar vi en ljus framtid.

Inre & Yttre Skönhet

Ulrika