Botox 

Azzalure är en typ av Botox, Botulinumtoxin A, ett naturligt förekommande protein som har en tillfällig muskelavslappnande effekt vilket ger ett utvilat, vaket utseende och slätare hud. Du kan se ut som du känner dig!

Botulinumtoxin A är ett registrerat läkemedel om har använts i över 20 år. Det är godkänt av Socialstyrelsen och Läkemedelsstyrelsen för medicinsk och kosmetisk användning.

Azzalure eller Botox injiceras i en ansiktsmuskel i mycket liten dos, nervsignalen blockeras, muskeln kan inte röra sig och huden slätas ut. Rynkorna försvinner utan att förstöra din mimik, du kan fortfarande, skratta, kisa och le för ett naturligt utseende.

Behandlingen tar ca 30 minuter och föregås av en konsultation. Du ska inte ha feber eller känna dig sjuk vid behandlingen. Inte heller ha pågående herpesinfektion eller andra infektioner i området som ska behandlas. Du ska inte vara gravid eller ammande.

Injektionen med en mycket tunn och fin nål känns som ett litet stick, vanligen syns ingenting efter behandlingen. Effekten varar oftast i 4 - 5 månader. Vanligast är att behandla 2 gånger per år men inte oftare än var tredje månad.

Resultatet börjar synas efter ett par dagar och har full effekt inom 2 veckor då du kommer tillbaka på ett återbesök för att kontrollera att allt ser bra ut. Vid behov kompletteras behandlingen utan extra kostnad, en så kallad touch up.

Vanligast är att behandla områdena kring ögonen såsom argrynkan (glabella) och kråksparkarna i yttre ögonvrå samt panna. Du kan även få ett ögonbrynslyft, behandla bunny lines på näsan, partierna kring haka och mun samt tuggmusklerna för att lindra sammanpressade käkar och tandgnissling.  Behandling av tuggmusklerna, m. Masseter ger även käken ett smalare och mindre kantigt utseende. Spänningshuvudvärk och migrän lindras ofta effektivt med din Botoxbehandling.

Möjligheterna är många så diskutera med din behandlare. Behandlingen kan med fördel kombineras med fillers, skin boosters och goda hudvårdsrutiner för en fin helhet. Tillsammans ger ett väl avvägt behandlingsprogram dig och din hud ett harmoniskt helhetsintryck, optimal hudhälsa och ett naturligt fint resultat. En liten justering kan göra stor skillnad för ditt utseende och välbefinnande.

Du kan leva som vanligt direkt efter din behandling men undvik gärna hård träning, solning eller bastu 24 timmar efter din behandling. Tryck eller massera inte på det behandlade injektionsområdet för att minska risken för oönskade effekter.

Ibland kan tillfällig huvudvärk, rodnad, svullnad, irritation, klåda, kittlande, smärta, obehag, sveda och blåmärke uppstå efter din behandling och vara i ett par dagar.

Andra övergående symtom kan vara trötta ögon, dimsyn, svullnad av ögonlock, rinnande eller torra ögon, muskelryckningar och förlamning av ansiktsmuskulatur.

Allergisk reaktion av en Botoxbehandling är mycket ovanligt men skulle du få symptom såsom svårigheter i att andas, svälja, tala eller om ditt ansikte svullnar upp, huden blir röd och du får en kliande rodnad så kontakta läkare omedelbart och berätta att du fått en behandling med Botulinumtoxin A.

 

 

 

Ansiktsbehandling

Microneedling

IPL & Laser

Hydrafacial

Estetisk injektionsbehandling

Öppettider

mån-tor 10-18

fre 10-16

Ordinarie tider med reservation för händelser.

Säkrast kontakt- Ring eller maila före ditt besök.

Se bokningsbara tider på BokaDirekt.

Tid avbokad mindre än 24 timmar före bokad behandling debiteras fullt.

Avbokning kan göras på sin avbokningskod, mail, telefon eller social media.

Ulrikakliniken

Kyrkogatan 13D

434 30 Kungsbacka

0300-25776

info@ulrikakliniken.se