Hårborttagning & Hårreduktion 

 

HÅRREDUKTION

På Ulrikakliniken använder vi oss av Nordlys IPL för en snabb, säker och effektiv hårborttagning.  Vi kan behandla pigmenterat hår i ansiktet och på kroppen. Behandling med Nordlys IPL är kliniskt dokumenterad i publicerade studier.

Du ska inte vara solbränd vid behandlingen. Behandlingen är mest effektiv och säker på ljus hud utan solbränna då kontrasten mellan pigmentet i håret och hud är som störst.

Du kan få ett permanent resultat men ibland resulterar behandlingen i färre, ljusare och finare hårstrån som växer mer långsamt. Pigmenterade terminalhår, vanliga hår, behandlas effektivt med IPL. Rödblonda, grå och vita hår samt vellushår, fjunhår, är ytterst svårbehandlade med IPL. Mörka hår på en ljus hud är lättast att behandla men de flesta hudfärger är behandlingsbara.

Lokalisation och ålder har även betydelse för resultatet. Behåring i ansiktet hos kvinnor och på ryggen hos män är hormonellt styrt och IPL behandlingen kan därför behöva upprepas med tiden. På områden som i armhålor och bikiniområde blir resultatet oftast mycket hållbart eller permanent.

Plocka, tråda eller vaxa inte håret 30 dagar före din behandling. Håret rakas, gärna 1 - 2 dagar innan behandling, och en tunn gel läggs på området. Pigmentet i hårstrået leder ner energin i hårsäcken som förstörs. Håret puffas upp ur kanalen och stöts ut inom 3 veckor. Håret ska behandlas i tidig anagen fas, tillväxtfas, för att vara effektiv därför är intervallet mellan behandlingarna viktigt. Tiden varierar beroende på området som ska behandlas, överläpp behandlas med 4 – 6 veckors intervall och rygg med 12 - 16 veckors intervall. Oftast behövs 3 – 6 behandlingar men ibland behövs många fler.
En överläpp tar några få minuter att behandla och hela ben inklusive bikini hela 90 minuter. Använd gärna peeling på behandlingsområdet dagarna före.

 

 

NÅLEPILERING

På Ulrikakliniken i Kungsbacka behandlar vi ljusa, vita och grå hår med Blendmetoden. Vi använder oss av en avancerad tvåhandsteknik för att uppnå maximal skada på hårsäcken med minimala biverkningar. Nålepilering är därför ett bra alternativ då IPL inte är en fungerande metod.

Nålepilering är en väl beprövad, effektiv men tidskrävande och tålamodsprövande metod för hårreduktion. Gå regelbundet på behandling för bästa resultat. Ofta behövs mer täta besök i början och därefter mer sällan. Behandlingsperioden kan ibland sträcka sig över flera år. Antalet behandlingar beror på hur mycket hårväxt som ska behandlas och dess tillväxtfas.

Före behandlingen plocka, vaxa eller tråda inte på 4 veckor. Klippa går bra, Håren bör vara ca 3 mm långa vid behandlingstillfället. Drick gärna mycket vatten dagen före och på behandlingsdagen. Vätskan i kroppen underlättar behandlingen och gör den mer effektiv. Peela huden kvällen före för att avlägsna döda hudceller. Alla smycken tas av inför behandlingen. Meddela din behandlare eventuella sjukdomar och medicinering.

Du kan applicera lokalbedövande kräm på området som ska behandlas, 1-2 timmar i förväg och ta 1g. Paracetamål för smärtlindring om du så önskar.

Efterbehandla med tex Aloe Vera gel (läkande) tills rodnaden lagt sig. Utsätt inte huden för annan irritation eller starka preparat så länge huden är irriterad. Inte heller UV-ljus, värme (IR) och blått ljus (HEV). Solfaktor, SPF 30-50, inkl IR-filter och HEV-filter, skall användas på huden så länge som irritationerna är synliga, detta för att undvika oönskad pigmentering. Huden kan ibland bli irriterad, röd och svullen, vilket är övergående. Risk för ärrbildning finns, peta därför aldrig bort eventuella sårskorpor.

Hårväxt i ansiktet kan uppstå genom trauma, hormonpåverkan, arv och läkemedel. Därför kan ibland nya hårstrån bildas och en ytterligare behandlingsperiod kan behövas. Ett permanent resultat kan aldrig garanteras.

15 min  600 kr
30 min  900 kr
45 min  1200 kr

 

Ansiktsbehandling

Microneedling

IPL & Laser

Hydrafacial

Estetisk injektionsbehandling

Öppettider

mån-tor 10-18

fre 10-16

Ordinarie tider med reservation för händelser.

Säkrast kontakt- Ring eller maila före ditt besök.

Se bokningsbara tider på BokaDirekt.

Tid avbokad mindre än 24 timmar före bokad behandling debiteras fullt.

Avbokning kan göras på sin avbokningskod, mail, telefon eller social media.

Ulrikakliniken

Kyrkogatan 13D

434 30 Kungsbacka

0300-25776

info@ulrikakliniken.se