Min historia


Jag heter Ulrika Lotta Ackfeldt, kallas Lotta, och grundade Lilla Kliniken 2007 och Ulrikakliniken 2013. Mitt Cidescodiplom som hudterapeut fick jag 1991 och min legitimation som sjuksköterska 2008. Jag är lyckligt lottad att ha mina två drömyrken och kan glädjas av att verka i dem varje dag.

Hudvård, hälsa och skönhet har alltid legat mig varmt om hjärtat. Sedan tidig ålder har jag älskat krämer, make up, träning, kostkunskap, hälsa, mode, design, blommor och trädgård. Det gör mig lycklig att göra fint och så även att inspirera och hjälpa andra människor att må bra och känna sig vackra.

Jag arbetade under en tid med möbler och inredning vilket jag trivdes fint med men jag saknade att arbeta med människor på ett mer direkt sätt. Eftersom jag blivit doftöverkänslig så tog jag beslutet att läsa till sjuksköterska.
Under den perioden i mitt liv var mina tre barn små och det innebar mycket stress i livet. Jag drabbades av en hormonell melasma, vilket gav mitt ansikte kraftigt mörka partier och jag såg ut som en panda. Tyvärr har jag inga foton från den tiden då jag inte var med på kort. Jag kände mig ful och tyckte jag såg smutsig ut. Jag kände att melasman begränsade mig känslomässigt, i min vardag och även var socialt belastande.

Jag gick till hudläkare och fick olika läkemedel att behandla med. Min hud som är känslig reagerade med irritation, gjorde ont, fick ytliga kärl men min pigmentering var oförändrad.

Jag började då söka efter produkter som kunde hjälpa mig och valde till slut ut en serie att behandla med. Redan efter två veckor såg jag skillnad på pigmenteringen och min hud kändes lugn, len och hade ny lyster.

Kriterier såsom inga mineraloljor, inga parfymer, effektiva och säkra produkter var viktigt i mitt val av produkter.

Helhet och hälsa är en viktig del i livet för mig. Min nyfikenhet fick mig in i yogans värld och jag är certifierad yogalärare, Kundaliniyoga, för att det är roligt. Yoga betyder förening mellan kropp och själ, i yogan ryms uråldrig livskunskap som naturligtvis även bidrar till en vacker hud, hälsa, balans, harmoni, lycka och ökad utstrålning.

Idag är jag djupt tacksam för min melasma, då den fick mig att starta upp min klinik. Jag vill hjälpa andra med besvärande hudproblem och personer som vill känna sig fina.

Kliniken föddes i gårdshuset, fick växa i sin egen takt och flyttades efter några år in till Kungsbacka.

Jag började arbeta med Nimue som första märke, IPL, fillers och botox har jag arbetat med sedan 2011. Med tiden har portföljen med produkter, behandlingar och maskiner utökats och noga valts ut för att kunna lösa problem, förbättra olika hudtillstånd eller förbättra utseende och därigenom ökat välbefinnande och större livskvalitet.

Inre & Yttre Skönhet
Lotta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

15 + tre =