SKLEROSERING
På Ulrikakliniken i Kungsbacka behandlar vi ytliga kärl och kärlspindlar på benen med Aethoxysklerol så kallad Sklerosering.  Röda och blå kärlstrimmor på 0,2 – 3 mm kan upplevas besvärande. Ett kärlklister injiceras med en mycket tunn, liten nål. ”Hopklistringsprocessen” efter en sklerosering tar mellan en och tre veckor. För bästa behandlingsresultat är det mycket viktigt att kärlväggarna hela tiden är sammanpressade.

En vecka efter behandlingen bör du ha på stödstrumpor, kompressionsstrumpa klass 1, dag och natt. Undvik träning, bastu och varma bad de närmsta dagarna, gärna en vecka, efter din kärlbehandling.

De injicerade blodkärlen kan bli blåaktiga och det behandlade området kan bli lite hårt, ömt och mera framträdande de första veckorna innan kärlspindlarna försvinner. I enstaka fall kan en brunaktig missfärgning uppträda, denna bleknar naturligt inom 6 – 12 månader eller kan behandlas med IPL.  Andra kända biverkningar är ytlig sårbildning, kärlinflammation och det finns rapporterade fall av proppbildning.

Har du underliggande åderbrock så bör du behandla dessa innan skleroseringen för ett fint resultat.

Kärl nybildas ständigt av kroppen, för att bibehålla ett fint resultat kan du behöva upprepa behandlingen med tiden. Vi rekommenderar att du dagligen använder stödstrumpor.

Vi behandlar inte om du är gravid eller ammar. Du ska inte vara allergisk mot lokalbedövningsmedel, eller äta blodförtunnande medicin. Undvik att raka behandlingsområdet och att äta antiinflammatorisk medicin veckan före din behandling.

Vi rekommenderar att du tar med stödstrumpor, Kompressionsstrumpor klass 1, knä eller lårhög, vilka täcker det behandlade området till ditt behandlingstillfälle.

Vid ett behandlingstillfälle räknar vi med att ca 70 % av det behandlade kärlet försvinner. Ofta behövs det 1 - 3 behandlingar med ca 4 – 8 veckors intervall per område för ett tillfredsställande resultat.

Ansiktsbehandling

Microneedling

IPL & Laser

Hydrafacial

Estetisk injektionsbehandling

Öppettider

mån-tor 10-18

fre 10-16

Ordinarie tider med reservation för händelser.

Säkrast kontakt- Ring eller maila före ditt besök.

Se bokningsbara tider på BokaDirekt.

Tid avbokad mindre än 24 timmar före bokad behandling debiteras fullt.

Avbokning kan göras på sin avbokningskod, mail, telefon eller social media.

Ulrikakliniken

Kyrkogatan 13D

434 30 Kungsbacka

0300-25776

info@ulrikakliniken.se